Gastouderopvang

VerjaardagBij ons in de opvang wordt gewerkt met het voor en vroegschoolse educatieprogramma van CITO piramide. Dit programma is speciaal gericht op de gastouderopvang. Maar ook het VVE Programma Peuterpraat. Dit is meer voor mijzelf, want de ontwikkeling van praten, bewegen en denken bij een kind vindt spelenderwijs plaats in een warme en begrijpende omgeving. Dat is ook een omgeving waar blijheid is.

Ons ritme

8:00 tot 9:00
De kinderen komen.
Een boekje met elkaar lezen is dan erg geliefd.

10:00
Fruitmoment. Iedereen wil graag helpen en samen brengen we de spullen naar de tafel. Daarna gaan we zingen en fruit eten.

10:30
Thema (vb. knutsellen, wandelen of een spelletje).

12:00
We gaan brood eten. Vooraf bidden we.
Bij feestelijkheden hebben we er wat lekkers bij en is er zoetigheid.

12:45
Pauze. Sommigen slapen, anderen lezen een boekje en de kleinsten hebben hun eigen ritme. Ik schrijf de overdrachtboeken.

15:00
Aan tafel voor een beker (drink)yoghurt. De slapers worden wakker en komen ook aan tafel. Yildou en Hylke komen uit school en schuiven bij ons aan.

17:00
We eten nog een soepstengel en om 18:00 is de laatste naar huis.

Tussen alle bedrijven door is er tijd genoeg voor de kinderen om te spelen.

Iedere dag gaan we naar buiten. Is het niet mooi weer genoeg om buiten te spelen, dan gaan we wandelen. Is het heel mooi weer, dan leven we de hele dag buiten: spelen buiten, eten buiten en knutselen buiten.